Blog

MegasunQueen u projektu AdAstra (1)

Razlozi za izbor kozmetičkog salona MegasuQueen za prvi objekat u projektu AdAstra, leže u činjenici da su mlad kozmetički salon i start-up biznis sa obiljem pozitivne energije. Sa druge strane uočili smo vrlo česte, tipične greške koje im smetaju da brže napreduju.

Odabrali smo ih, sa željom da metamorfozom MegasunQueena, pomognemo da se veliki broj kozmetičkih salona u Srbiji transformiše na isti način. Tako smo došli do Vračara, do Maksima Gorkog 52… ostalo ćete saznati u narednim epizodama AdAstre:

Sa vlasnicama kozmetičkog salona „Megasun Queen“, Nevenom i Milicom, sreli smo se u njihovom objektu, u prizemlju stambene zgrade, baš pored prodavnice plastične galanterije koja je ponosno izložila svoje plastične posude za kuhinju, zatvarajući pogled ka kozmetičkom salonu.

MegasunQueen je porodična radnja izvorno orjentisana na usluge solarijuma (otuda u nazivu Megasun), ali kasnije sa uvedenim tretmanima masaže tela i estetskim uslugama (svilene trepavice, solarijum, antiejdžing, manikir i pedir). U prostoru od 50-tak kvadrata, smešteno je 6 kabina veličine 6-12 m2, recepcija i toalet, a na brendiranom izlogu prema ulici, nabrojane usluge salona. Od osoblja, pored vlasnica  tu su i lekar, koji po pozivu dolazi radi antiejdžing usluga, maser i 2 kozmetičara. Od opreme, tu je sve što je potrebno za navedene usluge i preparati raznih proizvođača… Od marketinških sredstava, koriste Internet (FB profil, nedeljno objavljivanje postova), skromni štampani materijali (cenovnik/flajer) i spoljno brendiranje ( izlog, svetleći ulični kiosk).

„Zadovoljne smo posećenošću od prosečno 20 klijenata dnevno, ali sa našim cenama koje su srednje-niske u odnosu na konkurenciju, kada pokrijemo troškove struje, kirije, plata, dobavljača i ostalih dažbina, ostaje nam zarada kojom nismo zadovoljne“, saznali smo u prvom razgovoru sa vlasnicama. „Eventualno povećanje cena usluga, značilo bi gubitak jednog broja klijenata, a mi smo pred sobom zacrtale upravo povećanje broja posetioca i stvaranje vernih-zadovoljnih klijenata. Planiramo i partnerstvo sa brendiranim proizvođačima preparata i uvođenje novih tretmana, ali za to je potrebno mnogo para, koje mi nemamo“.

Mladalačka kreativnost i energija koja se oseća u svakom delu ovog salona, odmah privuku i osvoje svakog posetioca. Ni mi nismo odoleli, odmah su nam se dopali. Prepoznavši tipičan razvojni trenutak centara kojima je najveći problem nasleđeni imidž i navike, prihvatili smo da uđemo u projekat . Dogovorili smo se da ih dovedemo do zvezda, ali putem koji mora da bude trnovit. Per aspera, ad astra!

U narednom periodu AdAstra tim pokušaće da ostvari ciljeve o kojim a su vlasnice maštale: povećanje broja novih gostiju, zadržavanje starih, povećanje broja usluga/proizvoda i… ono što je najvažnije, povećati dobit centra na željeni nivo. Biće potrebno da se upotrebe moderne tehnologije i klasični poslovni alati, kreiraće se malo drugačiji imidž, komuniciraće se sa novim ciljanim grupama, koristiće se raznovrsni prodajni kanali… Biće tu mnogo posla za AdAstra-tim, ali u ovakvim situacijama se najbolje osećamo i najviše pružamo.

Mi smo, eto, u poslu sa Megasun Queen kozmetičkim salonom, udobno se smestite pored Vaših kompjutera i pratite šta će se sve dešavati u Megasun Queen-u!

(U narednoj epizodi (2) „Istraživanja, analize i planovi“)

March 25, 2017 Uncategorized
About Miodrag Miljković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZAHTEV ZA PONUDU
Hvala Vam! Ponuda će Vam biti dostavljena uskoro
ZAHTEV ZA PONUDU
Hvala Vam! Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku!