Blog

Prvi novozelađanin zaposlen u banjama Srbije

Prvi novozelanđanin zaposlen u banjama Srbije

U jednoj kancelariji poslovna komunikacija istovremeno se realizuje na tri jezika

Strani-turisti-otkrivaju-Vrnjacku-Banju-kao-destinaciju-za-odmor-i-uzivanje

U cilju implementacije novih tehnika unapređenja prodaje i promocije, Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje, tokom februara meseca oformila  je kontakt centar (call centar) – novu službu koja ima za cilj ostvarivanje dvosmerne komunikacije sa postojećim i potencijalnim gostima, direkno putem telefona.

Mladi tim ljudu koju su prošli obuku za rad u centru, počeli su sa komunikacijom na domaćem tržištu. Obzirom na ostvarene rezultate ubrzo se ovom timu pridružio i kolega zadužen za ino tržiše – momak sa Novog Zelanda koji komunicira sa klijentima na tržištima engleskog govornog područja, pre svega iz Švedske. Komunikaciju na ruskom  tržištu na kom je Merkur već deceniju prisutan, preuzeo je Vladimir Komarov, olimpijski plivač koji u Vrnjačkoj Banji provodi značajan deo godine. Ovako oformljen tim sprovodi direktne komikacione strategije na domaćem i stranom tržištu, ostvarujući već vidljive efekte.

Telemarketing je aktivnost koja koristi sofisticirane telekomunikacijske i informatičke sisteme u kombinaciji s prodajnim i uslužnim veštinama i sposobnostima osoblja, u cilju održavanja bliskog kontakta sa postojećim ili ostvarivanja kontakta s novim potencijalnim kupcima, povećanja prodaje i poslovne produktivnosti.

May 19, 2016 Vesti iz partnerskih firmi
About Miodrag Miljković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZAHTEV ZA PONUDU
Hvala Vam! Ponuda će Vam biti dostavljena uskoro
ZAHTEV ZA PONUDU
Hvala Vam! Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku!